WolfShow ține cu casa și îți prezintă câteva idei simple, dar eficiente, despre cum să faci economii

E ușor să faci economii dacă ești un pic atent. Iată câteva reguli

 

Ți se întâmplă mereu să nu ai bani exact când ai nevoie mai mult? Știi senzația aia în care parcă nu îți cumperi mai nimic, dar portofelul e din ce în ce mai ușor?

Să faci economii nu înseamnă să mananci toată luna doar pâine și iaurt, așa că nu fi reticent. Trebuie doar puțină atenție. Fără alte introduceri, am pus cap la cap o listă de trucuri care te pot ajuta să economisești bani fără pic de efort.

Reguli care pot fac minuni:

  1. Trebuie să ai un obiectiv. Cât anume vrei să economisești? Fă-ți un plan. Cu cât e mai scurt intervalul de timp, cu atât e mai ușor să îl îndeplinești.
  2. Renegociază toate abonamentele pe care le plătești. Fii informat. Foarte mulți operatori de cablu, telefonie mobilă etc. se bazează pe ”confortul” clienților care nu se informează și care preferă să plătească tarife mari pentru servicii care sunt mai ieftine față de acum un an.
  3. Lasă-te de fumat. E prost pentru sănătatea ta, și te costă câteva milioane pe lună. Știu că ai să zici ”mersi, wolfpick, dar nu e atât de ușor”, dar cu puțină voință și ajutor extern, o poți face. Că tot am zis de ajutor extern, există centre specializate la nivel național care te pot ajuta. Intră pe stopfumat.eu și află mai multe acum. Dacă nu te motivează economia, sănătatea ta are cu totul și cu totul altă miză.
  4. Mergi la shopping cu o listă de cumpărături. Evită deci impulse shopping și shoppingul pe stomacul gol.

Poți face asta imediat:

  1. Fii ordonat. Astfel nu vei cumpăra tot felul de chestii, iar când ajungi acasă eviți situația în care zici: ”nici nu știam că eu am asta”.
  2. Regula de 30 de zile. Această regulă spune că dacă vrei să cumperi ceva, să aștepți 30 de zile, iar dacă tot crezi că ai nevoie de acel lucru, abia atunci să cumperi. Dar pentru mulți această regulă are doar efect de bumerang… Poate o analiză pro și contra ar fi mai de ajutor, mai ales într-o situație în care cheltuiala e mare.
  3. Folosește comparatoarele de prețuri. Chiar dacă procentul de reducere poate părea ofertant, sunt șanse mereu să găsești mai ieftin. Deci cum spuneam, no impulse shopping!
  4. Arunci multă mâncare? Statistica zice că da. Suntem fruntași în UE la acest capitol. Cumpără exact ce îți trebuie și învață să combini ce mai ai prin frigider ca să îți faci preparate noi. La acest capitol, YouTube e plin de rețete geniale făcute din (aparent) resturi de prin frigider.
  5. Tot la capitolul mâncare, încearcă să comanzi mai rar. Nicio mâncare nu este mai bună și mai sănătoasă ca cea preparată de tine în casă. Și de asemenea, nu orice ieșire în oraș trebuie să fie încununată cu o masă la restaurant. Poți să faci o gramadă de alte lucruri și să mănânci sănător acasă.
  6. Vânează reducerile. Există mereu perioade de sale-uri de care trebuie să profiți. Dacă intri pe wolfpick ai să fi mereu informat la acest capitol. Găsești aici o listă cu cele mai noi reduceri din mall-uri.

Prin urmare, este clar că nu shoppingul ne crează gaura din buget ci disciplina financiară. Așa că sper că aceste sfaturi să te ajute și să începi să economisești mai mulți bani.

Până data viitoare Shop.Share.Repeat.

 

Disclaimer:

Ne dorim să vă supunem mereu atenției cele mai avantajoase oferte din online și nu numai, dar în funcție de data la care citești acest articol, reducerile și prețurile finale semnalate pot suferi modificări la furnizorii enumerați. De asemenea, și articolele menționate pot fi scoase din vânzare. De aceea, te rugăm să fii atent înainte să cumperi, iar dacă vrei să te ajutăm să găsești oferte similare sau poate chiar mai bune, lasă-ne un mesaj pe pagina de facebook a lui wolfpick sau un e-mail la [email protected].  

Sursă imagine reprezentativă: pixabay.com

1 Comentariu
  1. Florentina 4 ani în urmă

    Hai sa contribui si eu cu un sfat pentru toti cititorii tai, lupuletule 😀
    Este vorba despre iluminatul inteligent ECO. Pe durata lunga de timp se simte economia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?