Descoperă România cum nu ai mai făcut-o până acum! Iată ce oraşe poţi vizita

Ţara noastră are multe comori ascunse, şi nu toate sunt în munţi. Pe lângă marile aglomerări urbane, avem oraşe şi localităţi neaşteptat de frumoase care abia aşteaptă să fie descoperite şi apreciate din plin. Noi am selectat din fiecare regiune a României câte un oraş deosebit pe care să îl vizitezi, şi de ale cărui împrejurimi să te bucuri.

Muntenia

Vechea capitală a Ţării Româneşti este un loc plin de istorie şi cultură. Vorbim despre oraşul Târgovişte, care oferă obiective turistice precum Ansamblul Curtea Domnească, a cărei atestare a fost făcută încă din timpul lui Mircea cel Bătrân, dar şi multe muzee, cum ar fi Muzeul de Artă, Muzeul Tiparului şi Cărţii Vechi şi Muzeul de Arheologie. Pentru a savura din plin istoria locului, în weekend-ul 15-17 martie, Hotel Central te aşteaptă să te cazezi la preţul de 195,66 lei, într-o cameră dublă sau twin.

 

Transilvania

Situată în inima Transilvaniei, cetatea medievală a Sighișoarei este strâns legată de Vlad Ţepeş. Unul dintre principalele obiective turistice îl constituie Turnul cu Ceas, de unde poţi avea o vedere panoramică. Diversele turnuri, pe care le poţi găsi în cetate, au fiecare simbolismul lor. Piaţa Cetăţii, unde în trecut se judecau procesele şi se făcea comerţ, este astăzi un loc ideal unde poţi bea o limonadă între vizitele obiectivelor. Te poţi caza la Hotelul Cavaler, unde la preţul de 109,06 euro ai 3 nopţi de cazare într-o cameră dublă twin şi mic dejun inclus. Tariful este valabil până pe data de 29.03.19.

 

Oltenia

Oraşul Drobeta Turnu-Severin are o mulţime de obiective de vizitat, Castelul cu Apă fiind unul dintre acestea. Pe lângă acesta, spectacolul inedit oferit de Fântânile Cinetice merită văzut măcar o dată. De asemenea, în apropiata vecinătate vizitezi castrul roman, Turnul lui Sever şi Cetatea Severinului. Și dacă tot te afli aici, ai ocazia să vizitezi și Cazanele Dunării și impresionanta Statuie a lui Decebal! Hotelul Continental Drobeta Turnu Severin te aşteaptă în perioada 8-10 martie cu o ofertă pentru două persoane la 218 lei, cu mic dejun gratuit.

 

Banat

Pentru această regiune am ales Timişoara. De ce să vizitezi acest oraş? Dacă centrul care îţi dezvăluie un amestec de istorie şi actualitate prin stilul preponderent baroc vienez nu te-a convins, atunci multitudinea de obiective turistice sigur o va face. Printre acestea se numără Parcul Rozelor, Clădirea Palatului Culturii, Castelul Huniade şi multe altele. Pentru perioada 08.03-10.03, te poţi caza la Hotel Adriatico cu 27 euro pe noapte, pentru două persoane.

 

Crișana

Te-ai gândit să vizitezi Oradea? Găseşti aici locuri pe care nu trebuie să le ratezi. Piaţa Unirii este, cu siguranţă, locul care iese în evidenţă iniţial, având cea mai mare concentraţie de clădiri istorice. Din Turnul Primăriei, poţi cuprinde cu vederea întregul oraş, iar în Cetatea Oradei poţi observa fresce inedite şi statui neobişnuite. Ca să te bucuri de toate acestea, te poţi caza la Hotel Gala în perioada 8-10 martie, cu 300 lei pentru două persoane.

 

Maramureș

Baia Mare este un oraş pe care trebuie să îl adaugi pe listă! Din Turnul  Sfântul Ştefan poţi admira imagini de vis, iar Turnul Măcelarilor veghează asupra oraşului de secole. Casa Iancu de Hunedoara este una dintre cele mai importante clădiri din Centrul Istoric al oraşului. La Eurohotel găseşti o cameră pentru două persoane la preţul de 350 lei, pentru perioada 08-10 martie.

 

Bucovina

Bucovina este regiunea care oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din ţară. În Gura Humorului te poţi relaxa pentru un weekend, mai ales în Parcul Central, care, deşi nu este foarte mare, îţi oferă câteva clipe de linişte. Nu poţi rata Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, unde poţi admira o impresionantă colecţie etnografică. Sigur nu te vei plictisi aici, pentru că acest oraş este o adevărată staţiune turistică. Pensiunea Poiana Bucovăţ, unde plăteşti 82 lei/persoană/noapte.

 

Moldova

Perla Moldovei, Iaşi, reprezintă un ansamblu de cultură şi istorie, oferindu-ţi câte ceva interesant de privit la orice pas. Sigur te vei bucura de un weekend petrecut aici, deşi, vei dori să stai mai mult. Începem de la Palatul Culturii Iaşi şi ajungem până la Bojdeuca lui Ion Creangă. Iar grădina botanică te aşteaptă cu cele mai deosebite specii vegetale, păstrate cu multă grijă. În martie găseşti camera pentru 2 persoane la preţul de 169 lei, redus de la 284 lei, la Hotelul Astoria.

 

Dobrogea

Tulcea este un oraş care are multe de oferit. Hotelul Cygnus Tulcea îţi oferă o cameră la preţul de 70 lei/ persoană/noapte. În oraş poţi vizita acvariul care include câteva zeci de bazine. Cetatea Aegyssus se afla în partea de est a oraşului şi are origini celtice. Pe lângă acestea, găseşti muzee cu teme etnografice, arheologice şi multe altele. Nu este un oraş pe care nu îl vei ţine minte.

Acestea au fost doar câteva exemple de oraşe care merită vizitate. Fiecare loc din această țară are farmecul său aparte şi este important să descoperi mereu ceva nou în toate zonele în care te plimbi. Fă-ţi amintiri noi şi pe meleaguri mioritice şi wolfpick te îndeamnă, că întotdeauna, să alegi preţurile cele mai bune, aşa că Shop. Share. Repeat.   

 

Disclaimer: Ne dorim să vă supunem mereu atenției cele mai avantajoase oferte din online și nu numai, dar în funcție de data la care citești acest articol, reducerile și prețurile finale semnalate pot suferi modificări la furnizorii enumerați. De asemenea, și articolele menționate pot fi scoase din vânzare. De aceea, te rugăm să fii atent înainte să cumperi, iar dacă vrei să te ajutăm să găsești oferte similare sau poate chiar mai bune, lasă-ne un mesaj pe pagina de facebook a lui wolfpick sau un e-mail la [email protected].  

Sursă imagine reprezentativă: travelfashiongirl.com

Sursă foto articol: blog.hotelguru.ro, descopera.org, agoda.com, clubferoviar.ro, ebihoreanul.ro, locuridinromania.ro, booking.com, semimaratoniasi.ro, miscareaderezistenta.ro    

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?