Wolfpick te ajută să ai un stil de viaţă sănătos cu ajutorul acestor recomandări

O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată este cheia longevităţii. În ziua de astăzi, când aditivii sunt parte din orice produs alimentar, este foarte dificil să te asiguri că primeşti necesarul zilnic de nutrienţi. De aceea este recomandat să ne îndreptăm către alimentele bio, care capătă amploare.

Este bine de ştiut că etichetarea produselor organice se realizează în funcţie de patru categorii: “100% organic”, cu toate ingredientele produse organic;  “Organic”, cu cel puţin 95% din ingrediente produse organic; “Făcut cu ingrediente organice”, cu cel puţin 70% ingrediente organice; “Mai puţin de 70% ingrediente organice”, cel puţin trei dintre ingredientele produsului sunt organice.

Dacă te-ai hotărât să adopţi un regim alimentar bazat pe produse organice, poţi să găseşti tot ce ai nevoie în magazine speciale, care se ocupă doar de comercializarea acestor alimente. Un exemplu ar fi magazinul Nourish Biomarket unde găseşti absolut tot ceea ce ai nevoie. De la fructe şi legume, la carne, ouă şi lactate şi chiar deserturi, toate îţi stau la dispoziţie. Ca o menţiune, ai secţiunea de “recomandările săptămânii” unde poţi găsi idei noi pentru un meniu.

Un alt astfel de magazin este şi Biocorner unde găseşti absolut orice tip de alimente organice. Vei găsi şi produse potrivite unor diete speciale, mai exact fără gluten, fără zahăr, fără lactoză etc. În acest mod, tu vei putea fii sigur că te alimentezi conform cerinţelor corpului tău.

Pe site-ul vegis.ro poţi găsi chiar şi promoţii, cum ar fi acest pachet de ceaiuri naturale, ecologice pentru că în acest sezon chiar simţi nevoia să te delectezi cu un ceai cald şi aromat. Este extrem de potrivit acest magazin în cazul în care doreşti să adopţi un stil de viaţă vegan sau vegetarian. Atenţie mare, însă, pentru că în cazul în care vei adopta un astfel de regim, va trebui să te asiguri că vei avea un aport suficient de nutrienţi. Iar în acest caz vei avea nevoie de suplimente, pe care le găseşti, bineînţeles, în acelaşi magazin.

Desigur, poţi vizita toate magazinele acestea, nu este nevoie să te limitezi la a comanda produsele online. Alte magazine care ar trebui menţionate sunt Pukka Food, Biobunătăți şi, pentru că veganismul este un subiect din ce în ce mai abordat, Ostraw Vegan.

Ca o notă informativă, în alimentaţia zilnică ar trebui să se regăsesască aceste elemente esenţiale: macro-nutrienții (proteine, lipide, glucide), vitaminele şi mineralele. Avem nevoie de toate, fiecare în anumite măsuri. De aceea este important să ştim cât anume din fiecare nutrient conţine meniul nostru. Pentru această informaţie vine în ajutor un site precum cel de aici care te ajută să calculezi necesarul zilnic de nutrienţi. Este adaptat pentru fiecare în parte, întrucât ţine cont de vârstă, sex, înălţime, greutate şi activitate fizică. Recomandat ar fi şi site-ul food-nutrients-calculator.com care îţi oferă posibilitatea de a căuta un aliment şi de a găsi toate informaţiile necesare despre conţinutul acestuia.

Orice dietă ai avea, este important ca aceasta să fie una potrivită cerinţelor organismului tău. Unii dintre noi suntem alergici la gluten, alţii sunt alergici la lactoză, dar acest fapt nu înseamnă că trebuie să ne limităm, ci, dimpotrivă, pe piaţă se găsesc o multitudine de alimente care întrunesc condiţiile tale. Fenomenul alimentelor bio este din ce în ce mai discutat în ultimii ani, întrucât nu toţi suntem suficient de norocoşi să avem rude sau cunoştinţe care să ne trimită produse proaspete direct din gospodărie. Iar alimentele din supermarket conţin suficient de multe ingrediente care devin chiar toxice pe termen lung şi acesta nu mai este niciun secret.

Acestea sunt câteva magazine pe care eu le-am găsit, dar tu poţi completa lista menţionând şi altele, împărţindu-le cu noi. Aşa că, Shop. Share. Repeat.

 

Disclaimer: Ne dorim să vă supunem mereu atenției cele mai avantajoase oferte din online și nu numai, dar în funcție de data la care citești acest articol, reducerile și prețurile finale semnalate pot suferi modificări la furnizorii enumerați. De asemenea, și articolele menționate pot fi scoase din vânzare. De aceea, te rugăm să fii atent înainte să cumperi, iar dacă vrei să te ajutăm să găsești oferte similare sau poate chiar mai bune, lasă-ne un mesaj pe pagina de facebook a lui wolfpick sau un e-mail la [email protected].  

Sursă imagine reprezentativă: freepik.com

Sursă foto articol: nourish.ro, biocorner.ro, vegis.ro, freepik.com

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?