Acest produs depășește lejer 1.000 Euro. Dacă apar manifestări neplăcute consultaţi oferta Android

Telefoanele Apple au fost mereu scumpe, dar cu seria X au dus lucrurile la un alt nivel. Da, știu, la prezentarea din septembrie spuneau că prețul acestuia plecă de la 999$, doar că în România, după câteva taxe mai târziu, lucrurile aveau să stea altfel. Și iau ca exemplu eMag, poate cel mai cunoscut retailer online de la noi, aici un XS de 64 GB costă 5499,99 lei. Dacă imparți asta la 4,7 avem un preț de 1.170 euro. Și doar ca să pun puțină sare pe rană, am să trec în revistă și prețul modelului iPhone XS Max 512GB, acesta costă nici mai mult, nici mai puțin de 7.899,99 lei, adică vreo 1.680 euro.

Don’t get your hopes up, nu am să vă zic în acest articol că l-am găsit pe X la reducere și că îl puteți achiziționa la 799 euro de la furnizorul Y, nu de alta, dar la acest produs nu prea se oferă discout-uri. Este un produs de lux, la început de viață și nimeni nu are stocuri mari, așa că nu despre asta e vorba. În schimb, poți să cumperi acest telefon în rate, astfel că, dacă eșalonezi această cheltuială cam tot aceiași bani îi scoți din buzunar, dar fără să simți cum ți se golește buzunarul instant.

Ce ar fi să iei acest telefon de la un operator de telefonie mobilă? Iată ce oferte am găsit pentru tine:

 

Vodafone 56

Abonamentul costă 56 de euro, are tot ce îți trebuie, iar pe telefon mai dai doar doar 199 euro. Acest calcul înseamnă 56 euro * 24 de luni + 199 euro = 1543 euro. În final sunt 373 de euro în plus față de eMag, dar de banii ăștia ai un abonament complet și cum îți spuneam, banii îi plătești în 24 de luni.

 

Vodafone 41

Acestă opțiune aș pune-o la categoria #SmartChoice. Abonamentul este foarte atractiv, iar suma de 41 euro pe lună este mai ”respirabilă” față de cei 56 de euro de mai devreme. Crește în schimb suma de achiziție a telefonului, și anume 525 euro, dar hei, de banii ăștia îți poți lua din gama Apple doar un iPhone 7 de 32 GB, deci tot e bine.

Let’s do the math: 41 euro * 24 de luni + 525 euro = 1509 euro, cam tot pe acolo cu oferta anterioară. Da, diferă avansul, ratele și abonamentul, dar la final tot acolo ajungem. Însă Vodafone demonstrează flexibilitate cu aceste oferte. Sunt atât de flexibili încât dacă ai un card avantaj, suma de 525 de euro o poți plăti tot în 24 de rate.

Thumbs up pentru Vodafone si trecem mai departe la Orange.

  

Orange 45

Aici abonamentul promovat este de 45 de euro pe lună (și vorbim de un abonament care nu te lasă la greu), iar prețul telefonului este de 744,99 euro. Asta înseamnă: 45 euro * 24 de luni + 744,99 euro = 1.824,99 euro. Auch! Un pic cam scump Orange. Dar și aici ne ajută prietenul card avantaj. Suma ce revine telefonului poate fi plătită în 12 rate.

 

Orange 23

Există și varianta abonamentului de 23 de euro, care nu te leagă de Orange într-o perioadă contractuală, dar prin care poți lua telefonul de la operator în 24 de rate, direct pe factură. Asta este chiar interesant zic eu. În acest caz, rata pentru telefon este de 48 de euro. Și acum să facem calculele: 23 euro pentru abonament, 48 euro rata la telefon, în total avem 71 euro pe lună, iar dacă înmulțim cu 24 ajungem la suma de 1704 euro. Parcă e un pic mai bine și mai e ceva, vorbim aici de o plată în rate și atât, nu există sumă de achiziție.

 

Telekom 16

Aici, deși îi zice 16, înțeleg că vorbim de 18 euro pe lună, în fine, vestea bună este că avem net nelimitat. Poate nu cu o acoperire la fel de bună ca la Vodafone sau Orange, dar totuși, net nelimitat. Trecem peste această confuzia legată de costul abonamentului și ne uităm la prețul telefonului, acesta este de 5399 lei. Pentru o comparație corectă transformăm în euro, iar asta înseamnă în jur de 1148 euro. Adunat la acești bani abonametul pe 24 de luni ne duce la un preț final de 1.580 euro. Și aici putem apela cu încredere la card avantaj pentru a plăti telefonul în 24 de luni.

Pentru că tot am vorbit de rate, la capitolul acesta stă foarte bine evoMag. Este o opțiunie foarte bună dacă nu vrei să cumperi telefonul la abonamet. Aici ai 18 rate prin Star BT, iar telefonul costă 5.299 lei (1.127 euro).

Doua cuvinte și despre alternativa mai accesibilă, iPhone XR. Îmi place, este un telefon interesant, dar cu niște compromisuri cam măricele dacă ne gândim că este în continuare un telefon foarte scump. Sfatul meu este următorul, dacă în acest moment ai un iPhone 7 Plus sau un iPhone 8 Plus, nu merită trecerea, nici nu îi pot spune upgrade. Altfel, îl poți lua în calcul.

Mai există și soluția Black Friday care bate la ușă, iar pentru asta te sfătuiesc să ai toate aplicațiile instalate și să dai drumul la shopping imediat după miezul nopții. Aici deja avem un teaser de la eMag pentru modelul de anul trecut, iPhone X. Acesta va beneficia de o reducere de 24%, ajungând în final la prețul de 3.499,99 lei. Este un preț mai bun decât al celui mai ieftin iPhone XR! În rest, legat de acest Black Friday te rog să nu cumperi de acolo unde reducerea nu este evidentă.

 

Black Friday nu înseamnă reducere de 10%, sau reducere de 30%, dar prețul este cam la fel pentru că l-am crescut cu o zi sau o săptămână înainte. Așa că sper că ai urmărit prețul produselor care te interesează și mai sper că îți vei face plinul cu tot ce îți dorești, nu doar cu un iPhone, așa că Shop.Share.Repeat.

P.S. Personal, deși imi place, mă gândesc serios să mai stau un an. Până la urma XS este doar un X îmbunătățit, iar peste 10 luni și un pic Apple lansează iPhone XI sau iPhone 11, cum vrei să îi zici. Adică nu am de gând să dau 1.000 și ceva de euro ca după 10 luni să fiu yesterday news. Dacă în schimb tu ești hotărât să cumperi sper să îți fie de folos opțiunile prezentate. Iar dacă alegerea ta se îndreaptă către un operator de telefonie mobilă nu uita să ceri discount pentru portare/prelungire abonament și de asemenea, cere informațiile despre posibilitățile de buy back, poate ai un telefon pe acasă de care nu mai ai nevoie și care îți poate facilita o reducere suplimentară.

 

Disclaimer: Ne dorim să vă supunem mereu atenției cele mai avantajoase oferte din online și nu numai, dar în funcție de data la care citești acest articol, reducerile și prețurile finale semnalate pot suferi modificări la furnizorii enumerați. De asemenea, și articolele menționate pot fi scoase din vânzare. De aceea, te rugăm să fii atent înainte să cumperi, iar dacă vrei să te ajutăm să găsești oferte similare sau poate chiar mai bune, lasă-ne un mesaj pe pagina de facebook a lui wolfpick sau un e-mail la [email protected].  

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?