Photo by Christopher Campbell on Unsplash

A fi bărbat cu păr moale in ziua de astăzi nu este treabă ușoara deloc. Pe vremea cand purtam părul scurt, să-mi aranjez freza era un lucru simplu. După ce îmi spălam părul, îl uscam cu un prosop și foloseam niște ceara sau gel. Asta era tot.

Acum, insă, că frezele recomandate se fac cu păr ceva mai lung, problemele au început să apară. În timp ce majoritatea oamenilor iși aranjează părul cu ușurinta, noi, cei cu părul moale, tindem să arătăm ca aranjați de un uragan cu Parkinson. Și de parcă asta n-ar fi de ajuns, cu cât avem parul mai lung, cu atât el se pleoștește mai ușor sub propria greutate.

Așadar, numai vești proaste pentru barbații cu păr moale. Dar poate nu trebuie să fie chiar așa. Chiar și pentru noi există o soluție, iar aceasta este un ritual ce să asigure freza perfectă de fiecare dată.

În următoarele rânduri am să-ti povestesc pașii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ți aranja părul moale si produsele de care ai nevoie:

Photo by Jared Brashier on Unsplash

Photo by Jared Brashier on Unsplash

1 Lichidul de grooming

Dupa ce ți-ai spălat si uscat părul, ar trebui sa aplici elixirul ăsta magic. El are doua roluri absolut senzaționale: iți hrănește părul și îi oferă o fixare foarte lejeră. Iar ca bonus, majoritatea lichidelor de grooming miros senzațional.

Îl aplici in palme și apoi masezi scalpul, încercand să îl distribui pe tot părul. Procesul necesită ceva ajustări, însă în câteva zile sunt convins că vei găsi cantitatea ideală pe care să o folosesti.

Iți recomand Morgan’s hair tonic, pe care il poti gasi la farmacia Tei cu un pret mai mult decat prietenos. Știu asta pentru că ultima dată, eu am dat 80 lei pe o sticlă 🙂

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Photo by Element5 Digital on Unsplash

2 Uscătorul de păr si peria

Acum incepe etapa înspăimântătoare: va trebui să folosești un uscător de păr și o perie pentru a da părului volum. Și știu că atunci când te gandești la uscător de păr iti vin în minte numai imagini cu coame de leu, dar dacă îl folosești împreună cu o perie, nu riști să te confunde nimeni cu regele animalelor.

Ideea este să iti perii părul in direcția în care vrei să stea, timp in care să folosești uscătorul pentru a-l usca și a-i da volum. Și procesul ăsta necesită un minim de îndemanare, dar iți garantez că il vei deprinde în câteva zile.

Ar fi destul de important să mentionez aici că pentru a nu-ți arde părul, ar fi de preferat să nu folosești temperatura maximă a uscătorului si nici jetul de aer nu ar trebui direcționat către rădăcinile firelor de păr. Apoi, peria ar fi bine să fie rotundă și nu una care să-ti zgârie scalpul. In definitiv, scopul nostru este să ne aranjăm parul si nu să-l distrugem.

Ca uscător de păr, iți recomand Remington D3190, care oferă un raport calitate-preț bun. Are două trepte de viteză si trei de temperatură, astfel încat să nu iți arzi părul încă de la prima utilizare. Il poti gasi pe Vexio cu pretul de 79,99 lei, cel mai mic preț pe care l-am putut găsi eu online.

În ceea ce privește peria, opțiunile sunt nelimitate, mai ales că le poți găsi oriunde, de la Mega Image, la Emag. A mea este din DM. Dar daca ar trebui neapărat să iți recomand una la un pret bun, cred că aș opta pentru Olivia Garden Healthy Hair Thermal 23, care are si un pret foarte bun pe Professionalshop.ro – 23,60 lei

Photo by mohamed Abdelgaffar from Pexels

Photo by mohamed Abdelgaffar from Pexels

3 Ceara de par

Am ajuns și la partea distractivă – ceara de par. In etapa asta iți așezi părul așa cum iți doresti. Itț incălzești o cantitate destul de mică de ceară între palme, după care o aplici pe păr în directia in care vrei să iți stea , de la rădăcină spre vârfuri. Cred că pentru părul moale ar fi de preferat sa folosești o ceară cu fixare medie, care tinde sa iți aranjeze părul fără să-l incarce prea mult. Ca regulă, cu cât ceara are un grad de fixare mai puternic, cu atât tinde să și îngreuneze părul, lucru care îl va face să se pleoștească. Și nu mai spun și că produsele cu fixare puternică dau parului și un aspect umed pe care nu știu daca ți-l dorești. Eu prefer un aspect natural, astfel că iți recomand ceara Dear Barber Mattifier, pe care o poti găsi pe thebarber-shop.ro cu pretul de 85 de lei. S-ar putea ca prețul să ți se pară destul de mare, insă dată fiind cantitatea mică pe care ar trebui să o folosești zilnic, un recipient iți poate ajunge până la 6 luni.

Photo by Adam Marcucci on Unsplash

Photo by Adam Marcucci on Unsplash

4 Fixativul

Ultimul pas, promit. Mai mult decât atât, acest pas este chiar opțional. Tind să recurg la fixativ numai în zilele în care stiu că voi fi plecat de acasă intreaga zi. Și aici, cantitatea ideală necesită puțină experiență, așa că pregătește-te ca in primele zile, fie să nu fixezi suficient, fie să iși stea părul ca o cască :). Iti recomand System Professional Men Invisible Control de la Wella, pe care îl poți găsi pe emag.ro cu pretul de 50,88 lei.

Acum că am terminat, sunt convins că îți pare că ai dat peste un ritual care îți va ocupa mai bine de jumătate din zi, dar te asigur că nu este așa. De fapt, cu putin exercitiu, ar trebui sa nu dureze niciodată mai mult de 10 minute.

Acestea fiind spuse, mă intreb dacă nu ai și tu, cumva, sugestii pentru aranjarea părului moale. Dacă ai, imi poți spune in secțiunea de comentarii, iar între timp, nu uita: Shop.Share.Repeat.

 

Disclaimer: Ne dorim să vă supunem mereu atenției cele mai avantajoase oferte din online și nu numai, dar în funcție de data la care citești acest articol, reducerile și prețurile finale semnalate pot suferi modificări la furnizorii enumerați. De asemenea, și articolele menționate pot fi scoase din vânzare. De aceea, te rugăm să fii atent înainte să cumperi, iar dacă vrei să te ajutăm să găsești oferte similare sau poate chiar mai bune, lasă-ne un mesaj pe pagina de facebook a lui wolfpick sau un e-mail la [email protected].  

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?