Samsung Galaxy S9: cel mai bun telefon este acum și accesibil

Dacă iPhone X are un rival, atunci acela este clar Samsung Galaxy S9. În principiu este o chestiune de gust și de ce soft preferi, dar nu am să insist pe acest subiect, pentru că sunt alții care fac asta mai bine, eu doar vă prezint cele mai tari reducei. ? Dar ca să nu lăsăm subiectul neacoperit, vă recomand cu încredere acest review. Ok, însă de ce a intrat Samsung S9 acum în vizorul nostru? Foarte simplu, dacă iPhone X ține la prețul lui de peste 5000 lei, S9 este mult mai aproape de realitate și de un raport preț-calitate care să te convingă să îl cumperi. La momentul lansării (martie 2018) și el avea un preț cam piperat, de 3800 lei sau chiar mai scump (în funcție de furnizor), dar acum îl găsim și sub 3000, un preț chiar bun pentru un flagship.

Un motiv care explică această scădere de preț ar fi faptul Apple se pregătește să lanseze iPhone X S, X Plus și încă un model ceva mai ieftin (sursele vorbesc de denumiri precum iPhone 9, SE sau XE) și astfel, Samsung grăbește lansarea următoarei generații: Galaxy S10 sau Galaxy X,  pentru că nu-i așa, Apple trebuie concurat în primul rând la capitolul marketing și abia după la capitolul device.

Însă, contează mai puțin motivul, important este că e mai accesibil. Cu un ecran cum nu mai găsești la niciun alt telefon, cu cea mai lăudată cameră din industrie, dual speaker, protecție împotriva apei și a prafului la standardul IP68, posibilitatea de extindere a memoriei prin card microSD, 3,5 mm headphone jack (ultimele doua sunt opțiuni pe care Apple nu le oferă, dar și alți producători încep să renunțe la ele, deși noi nu ne dorim asta) și componente hard de ultimă generație, S9 se detașează față de concurență. Vă spun sincer, nimeni nu oferă un asemenea mix la un preț atât de competitiv. De fapt, nimeni nu oferă un asemenea mix, punct!

Astfel că, jucătorii mari de pe piață comercializează acest smatphone la prețul de 2999 lei: ai aici ofertele Cel.ro, EvoMag și Domo. Personal, îmi place să achiziționez un produs de la un ”nume cunoscut” pentru siguranța comercială pe care o oferă acesta, mă refer aici la seriozitatea privind livrarea comenzii și la respectarea normelor privind returul și garanția. Treaba este personal testată și cred că și tu ai cumpărat de la unul dintre aceste magazine sau de la alte nume mari precum Altex, Media Galaxy, Flanco sau eMag.

De asemenea, la magazinele de acest tip sunt disponibile și cumpărăturile în rate fără dobândă, așa că dacă ai un Card Avantaj, un Star BT sau alte carduri similare, îți poți eșalona o achiziția în până la 18 rate, în funcție de parteneriatele magazin-bancă. Da, chiar 18 rate, aici vă dau exemplul Quickmobile (prin Star BT), unde prețul telefonului este foarte apropiat de cele de mai sus, și anume 2949,90 lei.

Trebuie însă semnalat că pe piață există și jucători mai mici care oferă prețuri și mai avantajoase. Însă nu îi pot recomanda personal deoarece nu am cumpărat niciodată de la ei. Principalele aspecte netestate ar fi proveniența produsului și atuurile pe care le semnalam la jucătorii mari. Adică nu am de unde să știu cine sunt cei serioși și cine nu, dar pentru că mereu am fost deschiși la dialog, dacă ai un feedback pentru noi, poți lăsa un comentariu sau să ne trimiți un mesaj.

Dar să ne întoarcem la prețuri și oferte bune pentru că acesta este motivul pentru care suntem aici. ?Am găsit Samsung S9 la MobileGo, la prețul de 2645 lei, la Giesem, tot la 2645 lei și la Mobile shop, la prețul de 2748 lei. Sunt oferte foarte bune, iar dacă iei decizia să cumperi, iți recomandăm să dai un telefon înainte de a plasa comanda online pentru a întreba tot ce trebuie să știi despre modul de livrare a comenzii tale și cum spuneam, condițiile de retur și garanție.

Și acum, verdicul meu. Dacă ești în căutarea unui telefon, și ai pus de-o parte resurse apropiate de prețurile pe care ți le-am prezentat, ar trebui să:

a. Îl eviți

b. Îl iei în considerare

c. Îl pui pe lista scurtă

d. Îl cumperi fără să mai stai pe gânduri

Răspunsul meu: d… Sau cât de cât d… Am o singură reținere… Dacă ești genul care cam scapă telefoanele din mână, ține cont de ecranul edge și de spatele din sticlă. E rezistent el așa, dar sticla e sticlă. Așa că, deși este un telefon superb, husa tip cărticică sau un capac + folie de sticlă sunt accesorii care nu trebuie să îți lipsească!

Și ar mai fi câteva aspecte negative despre care trebuie să discutăm, pentru că nu totul este lapte și miere: reducerile despre care am vorbit aici sunt foarte bune, dar eu consider că abia acum avem un preț corect pentru S9, dacă stăm să ne gândim că la acest moment găsim Samsung Galaxy S8 la un preț mediu de 2400 lei, iar diferențele dintre aceste două modele nu sunt chiar atât de mari. Personal, dacă de exemplu ai un Samsung S7 ți-aș recomanda lejer să iți cumperi S9, dar nu aș recomanda un upgrade de la S8 la S9. De asemenea, din ce am înțeles din review-uri, produsele destinate pentru Europa (cele cu Chipset Exynos și nu cu Snapdragon ca în State) au un battery life nu foarte satisfăctor. Asta nu e oricum o surpriză dacă te uiți la ce ecran are S9, în comparație cu bateria de doar  3000 mAh. Compensează totuși cu tehnologiile de fast charging și wireless charging.

Dacă în cele din urmă și tu alegi opțiunea d, te rugăm să ne trimiți și nouă, again, feedback-ul tău, pentru că dorim să creăm o comunitate de shopping cât mai bine informată, așa că Shop.Share.Repeat. și ne auzim cât mai curând! ???

P.S. Îți las și câteva reclame funny din State, cu titlul Upgrade to Galaxy, în care basically Samsung râde de Apple:

Aici râdem un pic de modelele iPhone 6, care au fost încetinite dinadins de Apple, cu explicația că asta ar face un management mai bun al bateriei sau ceva…

Iar aici ne amuzăm un pic de toate problemele sau lipsurile pe care le-a avut iPhone de-a lungul timpului.

Asta este bonus, nu e nicio comparație cu Apple, ci doar o reclamă care se concentrează pe cel mai apreciat element de noutate la Samsung S9: camera Dual Aperture –  The camera that adapts like your eye.

 

Disclaimer: Ne dorim să vă supunem mereu atenției cele mai avantajoase oferte din online și nu numai, dar în funcție de data la care citești acest articol, reducerile și prețurile finale semnalate pot suferi modificări la furnizorii enumerați. De asemenea, și articolele menționate pot fi scoase din vânzare. De aceea, te rugăm să fii atent înainte să cumperi, iar dacă vrei să te ajutăm să găsești oferte similare sau poate chiar mai bune, lasă-ne un mesaj pe pagina de facebook a lui wolfpick sau un e-mail la [email protected].  

Sursă imagine articol: technobuffalo.com, officechai.com

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?