Impulse buying este principalul dușman al bugetului tau. Stay safe și cumpără doar ce îți trebuie
Administrarea bugetului personal este o responsabilitate foarte importantă. Trebuie să ai grijă de toate tipurile de cheltuieli de zi cu zi și să pui de-o parte și bănuți pentru o vacanță și mai ales pentru zilele ploioase. Dacă e să fim sinceri, pentru majoritatea dintre noi banii se duc cel mai mult pe lucruri de care nu avem nevoie, dar asta nu înseamnă nici că trebuie să trăim în privațiune. Echilibrul, ca în orice altă activitate din viața noastră, este un deziderat și în cazul shoppingului și când vine vorba să cheltuim bani. Iată câteva reguli prin care să te asiguri că ai mereu bani în buzunar:
1 Amână decizia de cumpărare 24 de ore.
Poate și mai mult dacă vorbim de sume mari. Analizează sincer dacă este vorba de o nevoie sau doar satisfaci o plăcere temporară cu o mică cheltuială.
2 Forțează-te să cumperi numai strictul necesar pentru o perioadă definita de timp.
Spre exemplu, o lună în care să cumperi numai lucrurile necesare. E mai mult ca un exercițiu de disciplină, îți arăți ție că poți. Nu dispera dacă nu iese, mai încerci o dată și tot așa.
3 Nu mai umbla prin magazine, fie ele online sau offline.
Sunt primul care îți spune să cumperi mereu informat, iar asta chiar presupune să investești timp să cauți cele mai bune oferte pentru tine. Dar să mergi la shopping fără nici un scop anume este calea cea mai sigură să cheltui niște bani nu tocmai chibzuit.
4 Nu te abona la prea multe alerte.
Triază site-urile care te interesează și de la care vrei informații despre produse și reduceri. Dar prea multă informație care te atacă din toate părțile te poate face în cele din urmă să comanzi chestii doar pentru că te-au atacat prea mult timp în online.
5 Scoate de pe card mereu câți bani ai nevoie și rezuma-te la a plăti cu numerar.
O dată creierul tău înregistrează mult mai clar aceste tranzacții, iar în al doilea rând, știi că ai o sumă finită în care să te încadrezi
6 Nu uita mereu să vezi the big picture.
De exemplu, dacă vrei să strângi niște bani pentru a îți cumpăra o vacanță sau poate vrei să îți schimbi mașina, trebuie să reduci sumele alocate altor cheltuieli. Prin urmare, trebuie să își faci mereu un buget și să te încadrezi.
7 Nu uita, o reducere buna nu înlocuiește o nevoie reală.
E minunat să găsești reduceri, dar cumpără produsele și serviciile reduse de care ai nevoie, reducerea în sine nu este un argument de sine stătător.
8 Nu trebuie să mergi la toate festivalurile, să ai hainele cele mai în trend sau cele mai scumpe telefoane și gadget-uri.
Nu pune aiurea presiuni artificiale asupra ta. Când cumperi, gândește-te mereu la plus de valoarea pe care achiziția respectivă o aduce în viața ta.
Sper că îți sunt utile aceste sfaturi. Dacă ai și alte propuneri care să ne facă un pic mai chibzuiți, lasă-ne un mesaj pe facebook, iar până dată viitoare Shop. Share. Repeat.
Sursă foto: pexels.com