Orice vacanță poate fi perfectă dacă te organizezi un pic

1. Rezervă din timp

Early booking iți garantează din start prețuri cu cel puțin 20% mai mici la cazare. La polul opus este last minute. Și aici reducerile sunt mari, dar nu toată lumea poate să plece de pe-o zi pe alta în vacanță.

2. Caută întâi bilete de avion

În cazul unui city break, mai bine cauți întai bilete ieftine de avion, din timp, și abia după te uiți după cazare, unde ai mai multe opțiuni de unde să alegi. Chiar iți recomandam un site interesant pentru asta: www.kiwi.com. E mult buzz cu el în ultima vreme și vrem să știi și tu de el.

3. Fă o rezervare pe care o poți schimba ușor

Pentru că faci rezervarea din timp, încearcă să alegi o rezervare care poate fi schimbată sau anulată. Life is life, you never know.

4. Asigurare…

Ceva ce multă lume uită, mai ales dacă nu călătorești printr-o agenție: asigurarea de călătorie. Este foarte ieftină și este perfect dacă nu ai nevoie de ea, dar dacă ai nevoie, este cel mai de nădejde prieten al tău.

5. Ia biletele online pentru obiectivele turistice, de acasă

Fie că e vorba de Turnul Eiffel sau de London Eye, ieși mai bine dacă achiziționezi online și din timp, și e și mai bine dacă te uiți după pachete turistice. De exemplu, în Londra gasești bilete mai ieftine dacă achiziționezi un pachet de acces și pentru London Eye, Madame Tussauds dar și pentru Acvariul Sea Life Londra.

6. Fă-ți un buget!

Citește despre prețurile de la destinația pe care ai ales-o ca să nu te surprindă nimic. Și poate nu te-ai gândit la asta, dar e foarte important, citește despre ce să mananci și de unde. Mesele reprezintă o bună parte din bugetul călătoriei și pentru că este de dorit să te bucuri de bucătăria locala, dar fără să intri în banii de shopping și suveniruri, fă un mic research despre cum să mănânci ieftin și bun la destinația respectivă.

7. Micul dejun

Nici nu mai zic că este 100% de dorit să ai o cazare cu mic dejun. Ai din start cafeaua de dimineață și o omletă asigurate.

8. Transportul în comun

Fie și dacă ai ajuns cu mașina la destinația aleasă, ești în vacanță, și cu siguranță vrei să te destinzi și să bei un pahar de vin sau o băutură locală, așa că și la acest capitol trebuie să te documentezi, cât să cheltui și mai ales, e bine să știi care sunt liniile de transport în comun care duc la obiectivele turistice pe care vrei sa le vizitezi și de asemenea, să știi dinainte ce abonament să achiziționezi.

9. Vorbește cu Busu… Sau vezi tu online cum e vremea

Trebuie să știi cum să te îmbraci pentru confort și lejeritate… și ca să nu îți strici încălțămintea din piele întoarsă pe ploaie… așa cum am facut eu.

 

Cam la asta m-am gândit eu și am vrut să îți transmit, după ultima mea vacanță, în Ierusalim. Ca sfaturi extra, ți-aș recomanda să ai o copie după documente la tine, și dacă vrei să iei măsuri extra safe, urcă un scan cu ele în Cloud. La fel de important, ca să nu ai niciun fel de probleme, învață de acasă despre obiceiurile locului în care vrei să îți faci vacanța. Învață-le și respectă-le!

Dacă tu ai și alte idei practice pentru călătorii, vrem să le știm și noi. Lasă-mi un comentariu sau trimite-mi un mesaj pe facebook. Dar până atunci: Shop. Share. Repeat.

 

P.S. nu uita și faptul că proverbele noastre sunt la obiect, așa că nu ține toate ouăle într-un singur sac. ✈??

Sursă foto: shutterstock.com

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?