cumparaturi la reduceri

Cu toții iubim perioada reducerilor și încercăm să profităm la maximum de ea în fiecare sezon. Atunci avem ocazia să cumpărăm articole pe care poate că nu ne-am încumetat să le cumpărăm la preț întreg, însă există și pericolul să picăm în capcana de a achiziționa produse doar pentru că au preț redus. Totuși, un lucru este cert: dacă știi să faci cumpărături în mod inteligent la reduceri, poți economisi mulți bani.

Noi, cei de la wolfpick.ro suntem experți în reduceri, tocmai de aceea ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să faci cele mai bune achiziții la reduceri. Iată care sunt acestea:

1. Cumpără online produse cu preț redus

În perioada reducerilor magazinele sunt extrem de aglomerate, iar produsele aflate la reducere sunt deseori dezorganizate. De aceea îți recomandăm să profiți de reduceri din confortul propriei locuințe, făcându-ți cumpărăturile online, mai ales în contextul epidemiei de Coronavirus.

reduceri online

În mare parte, magazinele au aceleași produse reduse online ca și în locațiile fizice așa că nu prea sunt motive pentru care să te deplasezi din casă. Iar dacă vrei să cumperi articole vestimentare și îți faci griji cu privire la probat, nu uita ca marea majoritate a comercianților oferă opțiunea de returnare a produselor într-un anumit interval de timp (de obicei 30 de zile de la data achiziționării), așa că dacă articolele nu ți se potrivesc, le poți returna în perioada specificată.

2. Fă-ți un wishlist din timp

Înainte ca perioada reducerilor să înceapă, crează-ți un wishlist cu produsele care te interesează, astfel încât să le ai pe toate într-un singur loc și să vezi imediat dacă prețul a fost redus sau nu, și cu cât. Astfel economisești timp și nu riști ca stocul să se epuizeze înainte să reușești să plasezi comanda.

3. Documentează-te cu privire la produsele pe care vrei să le achiziționezi

Acest sfat este direcționat mai ales către aceia dintre voi care doresc să cumpere produse electronice și electrocasnice. Acestea pot fi adevărate investiții, chiar și în perioada reducerilor, așa că documentează-te înainte de achiziție. Ține minte că pentru majoritatea electronicelor, producătorii lansează modele noi la aproximativ un an. Chiar dacă cea mai nouă lansare pare atrăgătoare, modelul precedent, aflat la reduceri, se poate dovedi o investiție mult mai bună.

De asemenea, te sfătuim ca înainte să achiziționezi produse electronice și electrocasnice, să citești recenziile scrise de ceilalți cumpărători. Deși descrierile produselor îți oferă o mulțime de informații, acestea vor pune întotdeauna produsul într-o lumină bună. În schimb, cumpărătorii produsului nu se vor sfii să menționeze și aspectele mai puțin plăcute ale utilizării produsului respectiv.

4. Compară prețurile aceluiași produs de la diverși comercianți

Atunci când găsești un produs pe care dorești să îl achiziționezi, nu uita să îi verifici prețul pe mai multe site-uri sau în mai multe magazine. Acesta poate fi vândut de mai mulți comercianți, iar prețurile pot să difere de la unul la altul. Comparând prețurile, poți găsi cea mai avantajoasă ofertă și poți economisi mai mulți bani.

Există site-uri care fac acest lucru pentru tine, afișându-ți același produs de la mai multe magazine online, fără să fie nevoie ca tu să accesezi site-ul fiecăruia în parte.

5. Vizitează site-urile cu reduceri

Dacă vrei să profiți de prețurile reduse, însă nu ai timp să răsfoiești o mulțime de pagini web și cu atât mai puțin să te plimbi prin magazine, există site-uri care îți aduc într-un singur loc o mulțime de produse cu preț redus, de la diverse magazine online. Wolfpick.ro este un astfel de site, care te ajută să economisești timp prețios atunci când faci cumpărături. 

În plus, pe acest tip de platforme găsești de obicei o mare varietate de produse, acestea nefiind limitate la o singură categorie de produse, cum sunt de obicei magazinele online.

6. Citește politica de retur a magazinului de la care cumperi

Fie că achiziționezi produsele online sau direct din magazin, te sfătuim să citești politica de retur înainte de a cumpăra ceva. Astfel vei ști în cât timp poți returna produsele, în cazul în care au defecte, nu ți se potrivesc sau pur și simplu nu sunt pe măsura așteptărilor tale.

produse cu pret redus

Majoritatea magazinelor au ca interval de retur 30 de zile de la data achiziției, însă această perioadă poate varia în funcție de politica fiecărui comerciant. În contextul epidemiei de Coronavirus, mai multe magazine au prelungit perioada de retur a articolelor pe care le comercializează (de exemplu, de la 30 de zile la 60 de zile), așa că dacă faci cumpărături acum, poți beneficia de un termen de retur mai lung.

7. Verifică prețul actual, nu reducerea

Nu te lăsa păcălit de discount-ul propriu-zis, care este menit să îți atragă atenția. Ofertele de tipul “produs redus de la 150 RON la 75 RON” sau “60% reducere) pot fi exagerate. Te sfătuim să urmărești prețul produsului de dinaintea perioadei reducerilor (pontul cu crearea unui wishlist te poate ajuta aici). Dacă nu reușești să faci asta, încearcă să evaluezi prețul în raport cu valoarea propriu-zisă a produsului.

De asemenea, dacă poți, verifică prețul recomandat al produsul pe care îți dorești să îl cumperi. Acesta este prețul pe care producătorul îl sugerează ca fiind preț de vânzare pentru cei ce comercializează acel produs.

8. Pune-ți un reminder sau o alarmă

Reducerile anumitor magazine online sunt atât de râvnite încât stocurile produselor se epuizează în câteva ore iar site-ul este atât de suprasolicitat, încât poate dura zeci de minute să plasezi o comandă.

În astfel de situații, cel mai bine este să setezi o alarmă, ca să poți plasa comanda de îndată ce reducerile apar pe site. Astfel economisești timp și sunt șanse mai mici să se epuizeze stocurile înainte de cumpăra tot ce îți dorești.

9. Abonează-te la newsletter-ele magazinelor tale preferate

Înainte ca perioada reducerilor să înceapă, verifică dacă magazinele tale preferate au newslettere și abonează-te la ele. Prin intermediul acestor poți afla informații și noutăți cu privire la promoții recurente sau la perioada reducerilor. Mai mult, vei fi la curent cu produsele noi disponibile pe site în orice perioadă a anului.â

reduceri

10. Verifică dacă magazinul are cupoane de reducere active

Acest sfat îți va fi util mai ales dacă alegi să profiți de reduceri online. Anumiți comercianți pot avea cupoane de reducere active, independente de prețurile promoționale din campaniile de reduceri, care pot fi aplicate coșului cu produse înainte de a plasa comanda. Un astfel de exemplu este un cupon care elimină costul transportului. Astfel, nu doar că achiziționezi produse cu preț redus, dar te bucuri și de transport gratuit pentru comada ta.

Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de folos atunci când vei fi pus față în față cu discounturile și că te vor ajuta să faci cele mai înțelepte decizii cu privire la ce produse să achiziționezi. 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?