aplicatii utile coronavirus

În ultimele săptămâni viața de zi cu zi s-a transformat aproape în totalitate din cauza Coronavirusului care cauzează boala COVID-19. Pentru a evita răspândirea acestui virus, cu toții suntem nevoiți să stăm în autoizolare și să ne deplasăm doar în situații absolut necesare, cum ar fi mersul la job (pentru cei care nu pot lucra de acasă) sau aprovizionarea cu alimente.

Din fericire, există o mulțime de aplicații pe care le putem folosi pentru a trece mai ușor peste această perioadă de autoizolare. Ca să mă asigur că și tu ai parte de tot ajutorul digital pe care îl poți primi, ți-am pregătit o listă cu aplicații utile în contextul creat de Coronavirus, grupate pe categorii.

Aplicații pentru livrare de alimente/mâncare gătită

Deși te poți deplasa la cele mai apropiate magazine alimentare pentru a-ți face cumpărăturile, ai și alte opțiuni de a achiziționa mâncare în timp ce te afli în autoizolare. Folosește următoarele aplicații și produsele alimentare îți vor fi livrate la ușă, fără sa fii nevoit să ieși din casă:

aplicatii pentru livrare alimente si mancare

  • Bringo este probabil cea mai populară aplicație din această perioadă. Platforma îți pune la dispoziție o listă de magazine, majoritatea de tip alimentar (de exemplu Carrefour, Berezka, Fru Fru), tu îl alegi pe cel dorit, adaugi produsele în coș și plasezi comanda. Poți vedea în timp real ce se întâmplă cu comanda ta, pana în momentul livrării. Bringo este o aplicație gratuită, cu o selecție mare de produse alimentare, motiv pentru care este aplicația go-to pentru cumpărături în această perioadă. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • Glovo plusează și îți oferă o mare varietate de magazine, de la supermarketuri și farmacii, până la tutungerii și magazine cu băuturi alcoolice. Dacă gătitul nu e punctul tău forte sau pur și simplu vrei să iei o pauză de la bucătărie, Glovo are și o vastă selecție de restaurante cu livrare, de unde poți comanda mâncare gătită, direct la ușă. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • UberEats, FoodPanda și Takeaway livrează mâncare de la restaurante locale. Chiar dacă toate restaurantele, barurile și cafenelele sunt închise în această perioadă, încă poți comanda mâncare de la multe dintre ele folosind una dintre aceste trei aplicații. Simplu și rapid: selectezi restaurantul dorit, alegi meniul, plasezi comanda și te bucuri de mâncare din confortul și siguranța casei tale. Disponibile pentru: iOS și Android.

Aplicații pentru socializare

aplicatii pentru socializare

În această perioadă este foarte important să ținem legătura cu cei apropiați, fie că e vorba de rude, prieteni, amici sau colegi de muncă. Există o mulțime de aplicații de socializare care ne pot ajuta să facem asta, în scris sau prin audio sau video. Pe lângă bine cunoscutele Facebook Messenger și Whatsapp, îți recomand și:

  • Zoom îți permite să organizezi conferințe audio sau video, dar ai la dispoziție și funcții de chat și webinar. Există o versiune gratuită a aplicației, prin care poți să faci conferințe nelimitate one-on-one sau chiar conferințe cu până la 100 de participanți. Versiunea gratuită are o limită de 40 de minute pe apel, dar dacă depășești limita poți oricând să îi reapelezi pe cei dragi. Disponibilă pentru iOS și Android.
  • Facetime este aplicația de apeluri video dezvoltată de Apple, așa că poate fi folosită doar de posesorii de Iphone, Ipad sau Mac. Dacă și tu te numeri printre ei, atunci aceasta este cea mai bună opțiune pentru tine. O poți folosi atât pentru apeluri audio, cât și video, cu până la 32 de participanți. Singurul inconvenient este că toți participanții trebuie să folosească, de asemenea, un device Apple. Disponibilă pentru iOS.
  • Skype este o aplicație intuitivă, cu funcții de apel audio, video sau chat. Punctul forte al acestei aplicații e că este foarte ușor de folosit, chiar și pentru cei mai puțin experimentați, așa că este ideală pentru apeluri video cu familia – poți vorbi cu până la 50 de persoane simultan. Disponibilă pentru iOS și Android.

Aplicații pentru entertainment

Pentru ca nu mai poți să mergi în oraș cu prietenii, să vezi un film la cinema sau să faci orice altă activitate care implică ieșitul din casă, trebuie să te orientezi către alte surse de entertainment. Vizionatul filmelor și serialelor, cititul și ascultatul muzicii sunt cele mai la îndemână activități recreative din această perioadă.

Filme, seriale și documentare

  • Netflix and chill a căpătat un nou înțeles în contextul Coronavirus. Indiferent care ar fi gusturile tale în materie de filme, seriale sau documentare, aplicația Netflix îți pune la dispoziție o varietate de opțiuni, așa că sigur vei găsi ceva care să facă timpul să treacă mai repede în autoizolare. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • HBO Go funcționează pe același principiu ca Netflix, fiind o platformă online unde poți viziona filme, seriale sau documentare. Partea bună e că, fiind vorba de două companii diferite, sunt foarte puține seriale sau filme care să se regăsească pe ambele platforme, ceea ce înseamnă că dacă folosești și HBO Go, și Netflix, vei avea și mai multe opțiuni de vizionat. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • Youtube Premium este aplicația contra cost, fără reclame și cu conținut exclusiv a celor de la Youtube. Dacă vrei să ai acces la conținut video în exclusivitate, creat împreună cu cei mai faimoși Youtuberi, sau pur și simplu vrei să te bucuri de conținutul gratuit de pe Youtube, fără reclame, Youtube Premium este pentru tine. Disponibilă pentru: iOS și Android.

Cărți

  • Amazon Kindle este cea mai cunoscută aplicație pentru citit, cu peste 1000 de cărți, reviste și benzi desenate în format e-book sau audio. Aplicația nu costă nimic, însă chiar dacă ai la dispoziție câteva titluri gratuite, majoritatea cărților din aplicație pot fi citite doar contra cost. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • Scribd este o altă aplicație pe care o poți folosi dacă vrei să profiți de perioada de autoizolare și să citești. Funcționează aproximativ la fel ca și Amazon Kindle și are o selecție vastă de e-books și audiobooks. Poți testa aplicația, gratuit, timp de 30 de zile, după care trebuie să plătești 8.99 dolari pe lună. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • Audible este cea mai cunoscută aplicație pentru cărți în format audio. O poți folosi gratuit timp de 30 de zile, după care abonamentul costă 14.95 dolari pe lună. În luna de probă primești un audiobook, gratuit. Dacă alegi să plătești abonamentul după cele 30 de zile, vei primi în fiecare lună credit pentru o singură carte audio, de orice valoare. Poți achiziționa și alte cărți, contra cost. Disponibilă pentru: iOS și Android.

Muzică

  • Spotify este cea mai utilizată aplicație pentru muzică. Are o versiune gratuită, cu reclame, care nu îți permite să folosești anumite funcționalități. Abonamentul pentru versiunea premium costă 4.99 euro pe lună și îți permite să sari peste melodii și să asculți ce vrei, când vrei. Disponibilă pentru: iOS și Android.

Aplicații pentru exerciții fizice și meditație

Autoizolarea poate avea efecte negative asupra corpului, dar și asupra minții. Lipsa exercițiilor fizice și a mișcării pe care o făceai zilnic, atunci când te deplasai dintr-un loc în altul, își spune cuvântul, dar și frica și anxietata cauzate de epidemie îți pot afecta starea de spirit. Ca să eviți sau să combați aceste efecte negative, ți-am pregătit câteva recomandări de aplicații pentru exerciții fizice și pentru meditație.

aplicatie pentru exercitii fizice

Exerciții fizice/fitness

  • Fitbit Coach are o mulțime de rutine de workout din care poți alege. Aplicația este disponibilă în varianta gratuită sau varianta premium, contra cost. Utilizatorii variantei gratuite primesc o rutină personalizată de exerciții fizice în fiecare săptămână, iar utilizatorii premium primesc 3 astfel de rutine pe săptămână. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • Freeletics combină exerciții pentru tot corpul cu alergat, pentru a-ți oferi un workout complet. Toate sesiunile de exerciții au între 5 și 45 de minute. Precum Fitbit Coach, și Freeletics are o versiune gratuită și o versiune premium, contra cost. Singurul dezavantaj al acestei aplicații este că pornește de la ideea că tu, ca utilizator, vrei să slăbești. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • Pocket Yoga este aplicația cu care poți practica yoga din confortul casei tale. Îți pune la dispoziție 27 de sesiuni cu exerciții de yoga, însoțite de instrucțiuni audio și vizuale. Aplicația nu are o versiune gratuită, ci poate fi achiziționată la prețul de 2.99 dolari. Disponibilă pentru: iOS și Android.

Meditație/mindfulness

aplicatii pentru meditatie si mindfulness

  • Headspace este o aplicație de meditație audio ghidată, potrivită pentru începători. Te poate ajuta să îmbunătățești diverse aspecte ale vieții tale, precum somn, anxietate, relații sau răbdare. Aplicația are o versiune gratuită, cu acces limitat la funcționalități și cursuri, și una contra cost. Disponibilă pentru: iOS și Android.
  • Calm este foarte similară cu Headspace, însă spre deosebire de aceasta, Calm îți oferă 7 zile de acces gratuit pentru toate funcționalitățile disponibile. O altă opțiune este aplicația Insight Timer, care funcționează după același principiu ca și cele de mai sus. Ambele sunt disponibile pentru: iOS și Android.
  • Cactus este o aplicație pentru meditație puțin mai diferită, care funcționează ca un jurnal digital. Te ajută zilnic să te focusezi pe lucrurile importante și să fii mindful. Disponibilă pentru: iOS și Android.

Sper ca recomandările mele te vor ajuta în perioada de autoizolare și îți vor da idei pentru a-ți ocupa timpul câtă vreme #staiacasă. Nu uita să ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi și să te speli pe mâini cât mai des.

Sursă imagini: pexels.com

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosește acest formular pentru a ne trimite un mesaj.

Răspundem în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?